ΥΛΙΚΑ
-250 γρ. ρύζι για πιλάφι
-1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα
-1/2 φλιτζάνι κουκουνάρια
-3 ή 4 μπαστουνάκια κανέλας
-2 κουτ. σούπας βούτυρο
-2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
-3 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
-2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Μερίδες: 4 / Χρόνος προετοιμασίας: 15′ / Χρόνος μαγειρέματος: 20′ / Έτοιμο σε: 35′
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καβουρντίζετε τους ξηρούς καρπούς σε δύο κουταλιές σησαμέλαιο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τους ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας μέχρι να τους ρίξετε στο ρύζι.
Βάζετε το ρύζι σε βαθιά κατσαρόλα με πέντε φλιτζάνια του τσαγιού νερό, το βούτυρο, τα μπαστουνάκια κανέλας και λίγο αλάτι. Ανακατεύετε και μόλις πάρει βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πιει όλο το νερό του.
Το αποσύρετε από τη φωτιά, το σκεπάζετε με μια πετσέτα και το αφήνετε για 5 λεπτά πριν αφαιρέσετε τα μπαστουνάκια κανέλας.
Ρίχνετε μέσα στο ρύζι τις σταφίδες, τους καβουρντισμένους καρπούς και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρετε. Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε το ρύζι σε φόρμα της επιλογής σας και να το ξεφορμάρετε σε πιατέλα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb