ΥΛΙΚΑ
-2 μελιτζάνες φλάσκες
-4 πιπεριές κέρατο
-2 σκελίδες σκόρδο
-2 κρεμμύδια
-2 ντομάτες
-5-6 κλωναράκια μαϊντανό
-1 κουτ. γλυκού ρίγανη
-200 γρ. φέτα σπασμένη
-2 κουτ. σούπας ξίδι
-3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι.
Μερίδες: 4-5 / Χρόνος προετοιμασίας: 15′ / Χρόνος μαγειρέματος: 30′ / Έτοιμο σε: 45′
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν έχετε μπάρμπεκιου ψήνετε τα λαχανικά στα κάρβουνα. Αλλιώς, στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος το επίπεδο ταψί του φούρνου και αραδιάζετε ακαθάριστα μέσα όλα τα λαχανικά.
Ψήνετε στους 220 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά.
Καθαρίζετε τη σάρκα της μελιτζάνας και τη στραγγίζετε, ξεφλουδίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τις ντομάτες και τις στύβετε να φύγουν τα υγρά τους.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και δοκιμάζετε το ξίδι και το αλάτι.
Tips: Τρώγεται σαν σαλάτα χλιαρή ή κρύα αλλά φτιάχνει και υπέροχες μπρουσκέτες.
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!