ΥΛΙΚΑ
-400 gr. λαζάνια
-500 gr. χοιρινό ψαρονέφρι
-1 ξερό κρεμμύδι
-1 πράσινη πιπεριά
-1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-600 ml. ζωμό κρέατος
-1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας
-1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
-50 ml. λικέρ μαστίχα
-2-3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
-Ροζ πιπέρι
-Αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει το ψαρονέφρι σε μικρά φιλέτα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Σε ενα πλατύ τηγάνι σωτάρουμε τα φιλέτα με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα σωτάρουμε πολύ καλά και από τις 2 πλευρές, καλό είναι να μην τα σωτάρουμε όλα μαζί για να αποφύγουμε το “βράσιμο” και να σωταριστούν σωστά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και ανακατεύουμε 2 περίπου λεπτά.
Σβήνουμε με το λικέρ μαστίχας, προσθέτουμε τον ζωμό, την σκόνη μουστάρδας, το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό για 20 περίπου λεπτά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με μισό φλυτζάνι ζεστό νερό, από αυτό που βράσαμε τα ζυμαρικά και το προσθέτουμε στο ψαρονέφρι, όπου προσθέτουμε και τα λαζάνια.
Ανακατέυουμε καλά και προσθέτουμε λίγους κόκκους ρόζ πιπέρι τριμμένο.
Σερβίρουμε το φαγητό μας αμέσως!