ΥΛΙΚΑ
-4 μεγάλες πατάτες βρασμένες και ζεστές
-1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
-4 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
-3 έως 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-200γρ. κιμά κοτόπουλο
-1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
-4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/4 φλιτζανιού μπίρα ΕΖΑ Fine Lager
-ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
-αλάτι, πιπέρι.
Μερίδες:για 10-12 κομμάτια / Χρόνος προετοιμασίας:15′ / Χρόνος μαγειρέματος:50′ / Έτοιμο σε: 1.5′
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε σε ένα μπολ τις βρασμένες πατάτες και με ένα πιρούνι τις σπάτε όσο καλύτερα μπορείτε. Προσθέτετε το αβγό, το καλαμποκάλευρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ζεσταίνετε 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο για λίγα λεπτά. Ρίχνετε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Προσφέρετε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Σβήνετε με την μπίρα, αφήνετε να εξατμιστεί για 1 λεπτό και αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε στον κιμά τον μαϊντανό, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη.
Για να σχηματίσετε τις κροκέτες: Με βρεγμένα χέρια παίρνετε λίγη ποσότητα πουρέ και τον πλάθετε οβάλ, κάνετε μια λακκούβα, βάζετε μέσα κιμά και κλείνετε πλάθοντας σε κροκέτα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν το μίγμα του πουρέ και το μίγμα του κιμά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε καλά ηλιέλαιο και τηγανίζετε τις κροκέτες για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και σερβίρετε.
Tips: Μπορείτε να βάλετε ό,τι κιμά θέλετε ή ακόμα και να κάνετε τις πατατοκροκέτες χορτοφαγικές, αντικαθιστώντας τον κιμά με λαχανικά.