ΥΛΙΚΑ
– Μισό κιλό κιμά.
– 120 γραμμάρια μοτσαρέλλα κομμένη σε 8 κυβάκια.
– 2/3 κούπας φρυγανιά τριμμένη.
– 1 αυγό.
– 1/3 κούπας γάλα ή νερό.
– 1 κουταλιά γλυκού καστανή ζάχαρη.
– Μιάμιση κουταλιά γλυκού μείγμα Ιταλικών μπαχαρικών.
– Μισή κούπα ντοματοχυμό σουρωμένος.
– 2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας.
– 2 κουταλιές γλυκού ξύδι μήλου.
– 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος.
– Μιάμισηκουταλιά γλυκού κρεμμύδι σκόνη.
– Μιάμιση κουταλιά γλυκού σκόρδο σκόνη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° c.
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το γάλα και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το αυγό, το σκόρδο, το κρεμμύδι, 1 κουταλιά γλυκού από το μείγμα ιταλικών μπαχαρικών, ½ κουταλιάς γλυκού αλάτι και ¼ κουταλιάς γλυκού πιπέρι.
Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Φτιάχνουμε 8 κεφτεδάκια.
Σε κάθε κεφτεδάκι, δημιουργούμε ένα κενό στο κέντρο στο οποίο τοποθετούμε τη μοτσαρέλα.
Κλείνουμε το κενό πάνω από την μοτσαρέλα ξαναπλάθωντας το κεφτεδάκι μας.
Βάζουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί που ψήνουν ατομικά κεκάκια (αφού πρώτα έχουμε λαδώσει τις θήκες).
Ανακατεύουμε το χυμό ντομάτας, το πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, το ξύδι, 1 κουταλιά γλυκού μείγμα ιταλικών μπαχαρικών, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε τη σάλτσα μας πάνω από τα κεφτεδάκια.
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.