ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό κοτόπουλο μπούτι φιλέτο (χωρίς την πέτσα)
- 1 μπρόκολο (μόνο τις φούντες)
- Μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
- 1 κουτ. σούπας κάρυ
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα (αν θέλετε καυτερή)
- Αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον κουρκουμά, το κάρυ, την πάπρικα και το αλατοπίπερο.
Τοποθετούμε ένα ένα τα μπούτια μέσα σε στο μπολ με το μείγμα, ώστε να πάει παντού και στην συνέχεια τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί με σχάρα. Ή αν δεν έχετε ταψί με ενσωματωμένη σχάρα, απλά τοποθετήστε μία σχάρα σε μία από τις λαμαρίνες του φούρνου σας.
(Ο λόγος που προτιμούμε το ταψί με σχάρα είναι για να φύγει το λίπος από το μπούτι και να μην γεμίσει το ταψί με υγρά).
Ανάμεσα στα μπούτια από κοτόπουλο, βάζουμε τις φούντες από το μπρόκολο και με ένα πινέλο τις αλείφουμε με το μείγμα μας.
Αν θέλουμε τρίβουμε και λίγο φρέσκο πιπέρι από πάνω και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ: bubblesandavocados.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!