ΥΛΙΚΑ
-800 γρ. μοσχάρι, προτιμότερο σπάλα, σε κύβους 2 – 3 εκ.
-2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα
-4 μέτρια κολοκύθια, το καθένα κομμένο σε 4 κομμάτια
-4 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
-2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
-οι καρδιές από 4 αγκινάρες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, κομμένες σε 4 κομμάτια
-700 γρ. ντομάτες ώριμες, χοντροτριμμένες
-Μισό λίτρο σπιτικός ζωμός βοδινού ή νερό
-2 κουτ. σούπας γούστερ σος (άρτυμα που βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα
-Μισή κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
-60 ml ελαιόλαδο
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Bάζουμε το κρέας με όλα τα λαχανικά σε μια γάστρα και τα αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζωμό ή το νερό με τη σάλτσα worcestershire, τη μουστάρδα, την κανέλα, το ελαιόλαδο και περιχύνουμε το κρέας με τα λαχανικά. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 3½ ώρες, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
Συνταγή: Μανώλης Ασλάνογλου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
ΠΗΓΗ: gastronomos.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!