ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
-1 σελινόριζα μεγάλη
-2 κλωνάρια σέλινο
-1 κρεμμύδι τριμμένο
-2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
-Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το αβγολέμονο
-1 αβγό
-χυμό από ενάμισι λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε τη σελινόριζα σε μεγάλα κομμάτια (κυδωνάτα) και τα βάζετε σε νερό με λεμόνι.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο το κρέας και το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει το κρέας, προσθέτετε τόσο νερό ώστε να το σκεπάζει. Μαγειρεύετε μέχρι να βράσει το κρέας και να μαλακώσει.
Προσθέτετε τη σελινόριζα, τα καρότα και το σέλινο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύετε για 40 λεπτά.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε το αβγό με το χυμό λεμονιού και ρίχνετε λίγο λίγο ζουμί από το κρέας. Όταν έχετε έτοιμο το αβγολέμονο περιχύνετε με αυτό το φαγητό, ανακινείτε την κατσαρόλα και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου – Food Styling: Αντωνία Κατή
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!