ΥλΛΙΚΑ
-500 γρ. ζυμαρικά «σέλινο» (rigatoni)
-2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
-300 γρ. κολοκύθα τριμμένη
-5-6 κλωναράκια θυμάρι
-Ενάμιση κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
-200 γρ. τυρί κρέμα
-150 γρ. τυρί καπνιστό, σε μικρούς κύβους
-100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
Μερίδες 4 / Χρόνος προετοιμασίας 15′ / Χρόνος μαγειρέματος 30′ / Έτοιμο σε 45′
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας τους. Κρατάτε λίγο από το νερό που έβρασαν, τα σουρώνετε, τα κρυώνετε με άφθονο νερό, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τα κρατάτε στην άκρη.
Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι 5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, την κολοκύθα και σοτάρετε πολύ καλά σε μέτρια θερμοκρασία για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν πολύ καλά.
Στη συνέχεια αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε την καστανή ζάχαρη, ρίχνετε το θυμάρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά για να καραμελώσουν.
Σβήνετε με λίγο από το νερό έβρασαν τα ζυμαρικά, προσθέτετε το τυρί κρέμα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να δέσει η σάλτσα. Ρίχνετε τότε τα ζυμαρικά, τα φουντούκια και αν χρειάζεται λίγο ακόμα από το νερό που κρατήσατε. Ανακατεύετε πολύ καλά.
Σερβίρετε τα ζυμαρικά αμέσως, πασπαλισμένα με καπνιστό τυρί.
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!