ΥΛΙΚΑ:
– 15 κόκκινες πιπεριές
– 300 -400 γρ. κιμά
– 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
– 3/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 15 κουταλιές κοφτές ρύζι καρολίνα
– 3/4 κούπας λάδι
– 2 ντομάτες κόκκινες τριμμένες στον τρίφτη
– 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι (προαιρετικά)
– Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και ετοιμάζουμε τις πιπεριές για γέμισμα.
Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, βάζουμε και τον κιμά και τον σωτάρουμε και αυτόν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες τριμένες, αλάτι, πιπέρι και τ’ αφήνουμε λίγο να βράσει.
Πριν το τέλος ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε τον μαϊντανό και το κουκουνάρι, τα αφήνουμε να πάρουν βράση και το σβήνουμε.
Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε με τη σειρά στο ταψί.
Ρίχνουμε και λίγο νεράκι ζεστό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου και το ψήνουμε για μια ώρα περίπου.