ΥΛΙΚΑ
Για τη μαρινάδα
-1 κ.γ. κύμινο σκόνη
-1 κ.σ. εστραγκόν ξερό
-10 γρ. τζίντζερ φρέσκο
-1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
-2 σκ. σκόρδο
-5 έως 6 φρέσκα φύλλα δυόσμου
-200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-1 κ.σ. μέλι
-1 κ.σ. ταχίνι
-2 κ.σ. ελαιόλαδο
-αλάτι
-πιπέρι
Για το κρέας
-500 γρ. αρνί χωρίς κόκκαλο
-2 κ.σ. ελαιόλαδο
-αλάτι
-πιπέρι
-4 έως 6 ξυλάκια για σουβλάκια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύουμε τα καλαμάκια σε νερό για μερικές ώρες ώστε να μην καούν στο ψήσιμο.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
Κόβουμε το κρέας σε κύβους 1 έως 1,5 εκ. και τους βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα της μαρινάδας μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το κρέας.
Κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή καλύτερα για ολόκληρο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα περνάμε τα κρέατα στα ξυλάκια για σουβλάκια.
Θα μας βγάλει 4-6 σουβλάκια και ψήνουμε στη γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά ή στα κάρβουνα 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.