Τα λαχανικά της άνοιξης γίνονται πάντα γρήγορα στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια να δίνουν έναν πρωτότυπο χαρακτήρα στην τελική νοστιμιά.
Μερίδες:4 | Χρόνος προετοιμασίας:25′ | Χρόνος μαγειρέματος:45′ | Έτοιμο σε:1:10′
ΥΛΙΚΑ
– 6 αγκινάρες κομμένες στη μέση
– 1 κουτ. σούπας αλεύρι
– 2 κρεμμύδια ξερά, χοντροκομμένα
– 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο τριμμένο στο γουδί
– 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, χοντροκομμένα
– 2 καρότα σε μπαστουνάκια
– 200γρ. μανιτάρια κομμένα στη μέση
– 400γρ. αρακά
– 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
– 1 ματσάκι μυρώνια
– 1 μικρό ματσάκι άνηθο
– χυμό από 1 λεμόνι
– 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
– αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις αγκινάρες, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, τα καρότα και τα κρεμμυδάκια, πασπαλισμένα με το αλεύρι και το μαραθόσπορο. Μόλις μαραθούν, σβήνετε με το κρασί, το αφήνετε να εξατμιστεί.
Ρίχνετε τον αρακά, προσθέτε ένα φλιτζάνι νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.
Ρίχνετε τα μυρώνια, τον άνηθο, το λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Είναι πιο νόστιμο αν το σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!