ΥΛΙΚΑ
-5 ντομάτες ώριμες
-4 πιπεριές Φλωρίνης
-15 φράουλες ώριμες
-2 πράσινες πιπεριές
-20 φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό
-2 κουτ. σούπας σουμάκ
-1 αραβική πίτα μεγάλη
-4 κουτ. σούπας ξίδι
-1 κουτ. γλυκού μέλι
-ελαιόλαδο
-αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο καυτό νερό ζεματάτε τις ντομάτες και τις πιπεριές -τις ντομάτες για 3 λεπτά και τις πιπεριές για τουλάχιστον 10 λεπτά-, για να μαλακώσει η φλούδα και να τις ξεφλουδίσετε.
Αφού αφαιρέσετε τη φλούδα, κόβετε τις ντομάτες σε χοντρές σκελίδες και τις βάζετε στη σαλατιέρα. Κόβετε τις ξεφλουδισμένες πιπεριές σε ροδέλες και τις βάζετε μαζί με τις ντομάτες.
Ρίχνετε στη σαλατιέρας τις φράουλες κομμένες στη μέση, την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, το σουμάκι, το ξίδι ανακατεμένο καλά με το μέλι, αλατίζετε και ρίχνετε το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά τη σαλάτα και αφήνετε τα υλικά να μαριναριστούν.
Ψήνετε την αραβική πίτα μέχρι να γίνει τραγανή, αφήνετε να κρυώσει και τη σπάτε σε κομματάκια. Βάζετε πρώτα τα φυλλαράκια βασιλικού στη σαλάτα να φαίνονται ωραία και ανάμεσά τους προσθέτετε τα κομματάκια της πίτας. Σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food Styling: Αντωνία Κατή