ΥΛΙΚΑ
-2 φύλλα σφολιάτας (700 γρ.)
-500 γρ. φέτα
-200 γρ. κασέρι, τριμμένο
-100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
-πιπέρι
-3 αυγά μέτρια + 1 έξτρα για το άλειμμα
-50 γρ. γάλα πλήρες
-φρέσκια ρίγανη, για το σερβίρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς C στον αέρα.
Σπάμε με τα χέρια μας σε ένα μπολ τη φέτα.
Προσθέτουμε το κασέρι, τη γραβιέρα, μπόλικο πιπέρι, τα αυγά και το γάλα. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 30×40 εκ.
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας πάνω στη λαδόκολλα.
Περιχύνουμε το μείγμα της γέμισης αφήνοντας 2 εκ. κενό στις άκρες τις σφολιάτας.
Αλείφουμε με το έξτρα αυγό τις άκρες τις σφολιάτας.
Καπακώνουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι να κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους.
Αλείφουμε το αυγό πάνω στη δεύτερη σφολιάτα.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η σφολιάτα.
Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!