ΥΛΙΚΑ
-1 μήλο κομμένο σε κυβάκια
-2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
-100 γρ. καστανή ζάχαρη
-ξύσμα μισού λεμονιού
-μισή κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-40 ml ελαιόλαδο
-80 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-32 γρ. πούδρα αμυγδάλου
-1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
-1 πρέζα αλάτι
-ενάμισι μήλο κομμένο σε φέτες
-μισή κ.γ. κανέλα φιλέ αμυγδάλου για γαρνίρισμα
-άχνη ζάχαρη για γαρνίρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ αναμιγνύω το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά μαζί με το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας να αφρατέψουν. Προσθέτω το ελαιόλαδο, το γιαούρτι.
Ρίχνω σε 2–3 δόσεις τα στερεά υλικά ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.
Τέλος προσθέτω το μήλο κομμένο σε κυβάκια.
Βάζω το μείγμα σε φόρμα 22-24 εκ διαμέτρου (λαδωμένη και αλευρωμένη) γαρνίροντας από πάνω με τις φέτες των μήλων σπειροειδώς τοποθετημένες.
Πασπαλίζω με λίγο φιλέ αμυγδάλου, λίγη άχνη και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο, αφήνω 10 λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρω.
Σερβίρω αφού πρώτα ραντίσω με λίγη άχνη ζάχαρη και κανέλα (προαιρετικά).
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!