ΥΛΙΚΑ
Για τη μαρινάδα:
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
- μισή πράσινη πιπεριά
- μισό κρεμμύδι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. νερό
- 1 κ.γ. πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο.
Για το κοντοσούβλι:
- 800 γρ. χοιρινό (ώμος), κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- μισή πράσινη πιπεριά, κομμένη
- μισό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- μισή ντομάτα, κομμένη σε φέτες
- 1-1,5 κιλό πατάτες, κομμένες σε φέτες
- 1 μεγάλο ξύλινο σουβλάκι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το χοιρινό κρέας, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε μια πρέζα ρίγανη.
Σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας: 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη, μισή πράσινη πιπεριά, μισό κρεμμύδι, 1 κ.σ. μουστάρδα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. νερό, 1 κ.γ. πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το χοιρινό. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 3 ώρες.
Μουλιάζουμε το ξύλινο σουβλάκι σε λίγο νερό και περνάμε τα κομμάτια του χοιρινού στο σουβλάκι. Ανάμεσα από τα κομμάτια του κρέατος, προσθέτουμε φέτες από κρεμμύδι, πιπεριά και ντομάτα.
Τοποθετούμε το κοντοσούβλι σε ένα μεγάλο ταψί, προσθέτουμε τις πατάτες και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, μισό ποτήρι νερό και πασπαλίζουμε με μια καλή πρέζα ρίγανη.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 80 λεπτά. Μετά από 60 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό, γυρίζοντας το από την άλλη πλευρά στα μισά του χρόνου.
Συμβουλή: Ενώ ψήνεται το κρέας, μπορούμε να το αλείψουμε με με λίγο ελαιόλαδο για 2-3 φορές.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!