ΥΛΙΚΑ
- 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 170 γρ στραγγιστό γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 80 ml ελαιόλαδο
- 20 γρ (3ΚΣ) κεφαλοτύρι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ (1 φακελάκι) μπέικιν πάουντερ
- 70 γρ πράσινες ελιές, κομμένες σε ροδέλες
- 150 γρ φέτα σε κυβάκια
- 300 γρ ζαμπόν σε κυβάκια ή τετράγωνα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τα αυγά με το γιαούρτι να ενωθούν.
Προσθέτω το γάλα, το ελαιόλαδο και το κεφαλότυρι ανακατεύοντας.
Αφού αναμείξω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ τα ρίχνω σταδιακά στο μείγμα.
Τέλος, βάζω τις ελιές, τη φέτα και το ζαμπόν και ανακατεύω.
Αφού βουτυρώσω μια φόρμα 23 εκ με τρύπα στη μέση, προσθέτω το μείγμα, ισιώνοντας την επιφάνεια του.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου (ελέγχω με το μαχαίρι στη μέση όπως στα κέικ να βγει καθαρό). Μετά την 1 ώρα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.
Βγάζω από τον φούρνο και αφού κρυώσει λίγο, ξεφορμάρω σε πιατέλα.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube