ΥΛΙΚΑ:
– 18 πλάκες φαρδιά λαζάνια
– 3 φλιτζάνια ντομάτα στον τρίφτη ή πασάτα
– 3 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
– 200 γρ. μορταδέλα κομμένη σε λεπτά φετάκια
– 2/3 του φλιτζανιού λάδι
– 3 κουταλιές βούτυρο
– 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– μερικά φύλλα βασιλικού
– 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
– 250 γρ. μοτσαρέλα ή γκούντα κομμένη σε κυβάκια
– αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τις μελιτζάνες και τις στραγγίζετε. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε να στραγγίξουν για μισή ώρα. Τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε καλά. Αλευρώνετε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Κατόπιν τις στραγγίζετε σε απορροφηττκό χαρτί.
Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε την ντομάτα και το βασιλικό και βράζετε για 20′. Αλατοπιπερώνετε τη σάλτσα και την αφήνετε να κρυώσει.
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και απλώνετε σε μια καλή στρώση τις μελιτζάνες. Ρίχνετε λίγη σάλτσα ντομάτας. Από πάνω καλύπτετε με 6 λαζάνια, σκορπίζετε τη μορταδέλα και μια καλή ποσότητα τυριών.
Επαναλαμβάνετε δεύτερη στρώση με λαζάνια, μορταδέλα, τυριά και ντομάτα και τέλος από πάνω λαζάνια και σάλτσα ντομάτας.
Σκορπίζετε σε κομματάκια το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνετε στο φούρνο στους 200 °C για 40-45″.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!