ΥΛΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο 2 κιλά περίπου
- 450 γρ. ρύζι για πιλάφι
- 1 λίτρο ζωμό κότας ζεστό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 300 γρ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 75 γρ. βούτυρο πρόβειο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατίζετε το κοτόπουλο και το ψήνετε σε ανοιχτή γάστρα για περίπου 1 ώρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 β. C, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Βγάζετε τη γάστρα από τον φούρνο και τη βάζετε στο μάτι της κουζίνας. Ρίχνετε μέσα το βούτυρο, το κρεμμύδι και το σκόρδο γύρω από το κοτόπουλο. Σοτάρετε για 1 λεπτό και προσθέτετε το ρύζι. Σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό και προσθέτετε τον ζεστό ζωμό.
Κλείνετε τη γάστρα και συνεχίζετε το ψήσιμο στο φούρνο για άλλα 40 λεπτά.
Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτετε τον αρακά. Αν το κοτόπουλο δεν έχει πάρει ωραίο χρώμα, το βάζετε κάτω από το γκριλ για 4-5 λεπτά.
Σερβίρετε σε πιάτα με πρόβειο γιαούρτι στο πλάι.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube