ΥΛΙΚΑ:
– 1 κιλό χόρτα της αρεσκείας μας διάφορα
– 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
– 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
– Λίγα κλωναράκια δυόσμου
– 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
– πιπέρι μαύρο ή κόκκινο
– 100 γρ. ταραμά
– 250 γρ. ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο
– 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
– Αλεύρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε λεκάνη ανακατεύουμε καλά τα χόρτα με τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τον άνηθο, τον ταραμά, το πιπέρι και το μουλιασμένο και στραγγισμένο ψωμί. Πλάθουμε με το μείγμα βόλους και τους πιέζουμε στην παλάμη μας να σχηματιστούν κεφτέδες.
Σε τηγάνι καίμε το ελαιόλαδο, αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν καλά.
Τέλος τους τοποθετούμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι από το τηγάνισμα.
{loadposition mypos1}
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!