ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό χταπόδι
- 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3-4 ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες
- 200 γρ. φυτίνη
- αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένετε το χταπόδι και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Βάζετε τη φυτίνη σε μια κατσαρόλα να κάψει και προσθέτετε το κρεμμύδι να σωταριστεί.
Ανακατεύοντας, ρίχνετε το χταπόδι, την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι-πιπέρι, το ανάλογο νερό και αφήνετε να βράσουν καλά, με αρκετό ζωμό.
Πριν το χταπόδι καλοψηθεί ρίχνετε το κοφτό μακαρονάκι και αφήνετε να βράσουν μαζί 10-15 λεπτά.
Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι σερβίρετε ζεστό.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube