ΥΛΙΚΑ
- 700 γρ. λαιμός χοιρινός, σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ.
- 2 κρεμμύδια ξερά, σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδου, ελαφρά κοπανισμένες
- 60 γρ. μουστάρδα πικάντικη
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή
- μισή κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
- φέτες από 1 λεμόνι
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρέας με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το καγιέν (αν βάλουμε), αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας στην άκρη για περίπου 30 λεπτά, να μαριναριστεί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε το χοιρινό μαζί με τη μαρινάδα στο ταψί, σε μία στρώση. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το κρέας να «αρπάξει» λίγο απέξω, αλλά να παραμείνει ζουμερό μέσα.
Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, σκορπίζουμε ομοιόμορφα τις φέτες λεμονιού και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ξεροψημένες πίτες για σουβλάκι και πράσινη σαλάτα.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube