Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η παρουσία της συμμετοχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Ν.Α. Ευρώπη, FOOD EXPO 2019. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo στην Αθήνα από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου.
Την μεγάλη της δυναμική ως το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός στην Ν.Α Ευρώπη, που προβάλλει και αναδεικνύει τα προϊόντα της Ελλάδας αλλά και της Μεσογείου, επιβεβαίωσε η συμμετοχή 1.050 Ελλήνων και 250 ξένων εκθετών από 33 χώρες από όλο τον κόσμο. Η έκθεση προσέλκυσε περισσότερους από 70.000 ποιοτικούς επαγγελματίες από 28.000 επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης που αναζητούσαν νέα προϊόντα για να αναβαθμίσουν την επιχείρηση τους και που ήρθαν αποφασισμένοι να κλείσουν νέες εμπορικές ευκαιρίες και συμφωνίες.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο καταλάμβανε, για πρώτη φορά τόσο μεγάλη έκταση (325 τ.μ.), σε εξαιρετικά στρατηγική θέση, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα θεσσαλικά κρασιά και αποστάγματα, καθώς επίσης και να δοκιμάσουν μια πλούσια γκάμα εδεσμάτων διαφόρων θεσσαλικών προϊόντων.
Η συμμετοχή στην έκθεση αποτέλεσε μια ακόμη δυναμική προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της προώθησης των εξαγωγών, καθώς ενδιαφέρον για τα προϊόντα έδειξαν εμπορικοί αντιπρόσωποι αγορών από Ευρωπαϊκές αλλά και τρίτες χώρες όπως Hνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Βραζιλία, Λίβανος, αλλά και από χώρες της Ευρώπης όπως: Αυστρία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία κ.ά.
Την θεσσαλική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους Έλληνες και ξένοι επίσημοι επισκέπτες δηλώνοντας την διάθεση συνεργασίας μετά από συζήτηση με την αντιπροσωπεία μας και τους εκθέτες, επισημαίνοντας δε τα συγχαρητήριά τους για την προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναγνώριση της προστιθέμενης αξίας των Θεσσαλικών προϊόντων.
Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Λαδόπουλος και οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Λάρισας κ. Αννα–Ελευθερία Πορίχη, κ. Αγγελική Εξάρχου και κ. Αθηνά Μαλάκου.
Στην αποστολή της Θεσσαλίας συμμετείχαν τα επιμελητήρια και των τεσσάρων νομών της Περιφέρειας με τις εξής επιχειρήσεις:
– Επιμελητήριο Λάρισας:
Επιχειρήσεις στο χώρο των τροφίμων
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΜΠΙΖΙΟΣ ΑΕ, ΛΥΤΡΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ, RENOVA – ENG, ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – GREEBALS, ΒΟΒΟΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ (ΦΙΛΥΡΑ), ΦΑΡΜΑ ΝΤΟΥΜΑ, ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ (ΠΟΥΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ), ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΕ, ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΖΩΗΣ, ΜΕΛΕΑΓΡΟΣ, ΧΡΥΣΗ ΜΗΛΙΑ, ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ Χ – ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ Δ Ο.Ε., ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΤΟΜΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ (ΘΕΣΤΟ), Alfa Seeds ABEE
Επιχειρήσεις στο χώρο των οίνων
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε., ΠΑΠΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΡΔΑΣΗ, Γ. Λόλας -Γ. Φτίκας Ο.Ε – ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Ο.Ε., ΣΚΥΛΟΝΑΣΙΟΥ-ΑΛΑΤΑ ΕΛΕΝΗ – ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΛΑΤΑ, ΖΥΘΟΠΟΙΑ ΠΗΝΕΙΟΥ Ι.Κ.Ε, ΠΟΥΛΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΤΗΜΑ ΜΙΓΑΣ, ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ.
– Επιμελητήριο Μαγνησίας:
ΣΑΠΟΥΝΑΣ & ΣΙΑ ΑΕ, THETIDA – ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΒΑΒΛΙΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΛΑΪΤΣΟΣ Χ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. “ΦΛΕΓΓΑ”, ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΪΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΛΥΧΝΑΡΑΣ ΒΕΡΓΙΝΑ Α.Ε., ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
– Επιμελητήριο Τρικάλων:
Δ.ΖΕΡΒΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ, ΚΕΔΑΠ ΑΕ, ΜΠΑΡΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΕΠΕ – TASOULAS PEPPERS LT
Επίσης, στην έκθεση συμμετείχαν και οι: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΑΕ – ΤΥΡΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΕ – ΔΙΒΑΝΗΣ, LA FARM AE, ΒΙΟΣΑΛ ΕΠΕ – FEINKOST, ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΑΕ, ΔΕΡΜΙΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΠΟΙΙΑ ΕΠΕ, ΟΙΚΟΠΑΛ ΙΚΕ, ΧΑΤΖΗΣ ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΤΣΙΛΙΛΗΣ Κ. ΑΕ, ΛΑΝΑΡΑΣ ΑΕ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΜΟΚΙΑΣ Γ. & ΣΙΑ ΟΕ
– Επιμελητήριο Καρδίτσας:
ΜΠΕΛΑΓΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΑΝΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε., ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΦΙΛΙΑΣ Α.Ε., Β. ΤΣΙΑΝΑΒΑΣ, ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΝΕΛΑΙΔΟΣ.