ΥΛΙΚΑ:
– 1 κιλό μπακαλιάρος παστός ξαρμυρισμένος
– 1 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
– 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
– 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
– 4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή ένα κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
– 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
– Αλάτι
– Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Από βραδύς έχουμε βάλει να ξαρμυρίσουμε τον μπακαλιάρο κομμένο σε μερίδες και έχουμε αφαιρέσει και το δέρμα του.
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το μισό λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τις ντομάτες και λίγο χλιαρό νερό και το βράζουμε για 5 λεπτά.
Στην συνέχεια βάζουμε στην γάστρα το υπόλοιπο λάδι. Τοποθετούμε τις πατάτες και πάνω στις πατάτες το μπακαλιάρο. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας που φτιάξαμε, αλάτι, πιπέρι τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ρίχνουμε και μια φλιτζάνα ζεστό νερό και το αφήνουμε να ψηθεί στους 200 βαθμούς κελσίου για μια ώρα περίπου.