ΥΛΙΚΑ
Για τη Βάση
- 6 ασπράδια
- 1/2 κουτ. κρεμόριο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 125 γρ. κουβερτούρα
- 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
Για τη Γέμιση
- 2 κούπες κρέμα γάλακτος
- 1/4 κούπας ζάχαρη
- 1 άχνη
- 125 γρ. κουβερτούρα
- 1 κουταλιές γάλα
- 2 κουταλιές κονάκ
Για το Γαρνίρισμα
- Καρουλάκια σοκολάτας
- Λίγη σαντιγύ
- πράσινα και κόκκινα κεράσια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή πολύ χαμηλή φωτιά.
Χτυπήστε τ’ ασπράδια ν’ αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε λίγη λίγη ζάχαρη ώσπου να γίνει μαρέγκα σφιχτή. Ρίχτε τη σοκολάτα και ανακατέψτε. Στη συνέχεια τα καρύδια και ανακατέψτε.
Βάζουμε το μείγμα σε ταψί 25 στρωμένο με λαδόχαρτο. Ψήνουμε για τριάντα λεπτά περίπου σε 175 βαθμούς.
Λιώστε την κουβερτούρα, ρίξτε το γάλα και το κονιάκ ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ με την άχνη και λίγη βανίλια.
Κρατήστε λίγη από τη σαντιγύ για το γαρνίρισμα.
Την υπόλοιπη ρίξτε την και ανακατέψτε το μείγμα σοκολάτας. Τοποθετήστε τη βάση της τούρτας σε πιατέλα και καλύψτε με το μείγμα της σοκολάτας βγάζοντας σε κορδόνι από κορνέ γαρνιρίσματος.
Γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σαντιγύ τα κερασάκια και τα καρουλάκια σοκολάτα.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!