ΥΛΙΚΑ
(για 2 άτομα)
-2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
-2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε χοντρά κομμάτια
-1 ντομάτα κομμένη σε μεγάλους κύβους
ή 10 ντοματίνια ολόκληρα
-1 κ.σ. μαϊντανός χοντροκομμένος
ή φρέσκια ρίγανη από τη γλάστρα
-2 χοντροκομμένες φέτες ζυμωτού ψωμιού
-200 γρ. φρέσκο ανθότυρο Αλάτι, φρέσκο πιπέρι
-2 κ.σ. ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
ή πυρηνέλαιο ελιάς για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για 4-5 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
Συνεχίζουμε με τις πιπεριές, τις τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές, στρώνουμε σε αντικολλητικό ταψάκι και προσθέτουμε τις ντομάτες.
Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
Βάζουμε το ταψί σε φούρνο προθερμασμένο στο γκριλ 8-10 λεπτά. Αποσύρουμε από το γκριλ, προσθέτουμε στο μπριάμ τα αρωματικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σε τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, που έχουμε σε δυνατή φωτιά και έχει κάψει, σοτάρουμε τις φέτες ζυμωτού ψωμιού για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Στήνουμε στο πιάτο το ψημένο ψωμί, τα λαχανικά μας, το ανθότυρο από πάνω σπασμένο με τα χέρια και περιβρέχουμε με καλό ελαιόλαδο ή κάποιο αρωματικό ελαιόλαδο που έχουμε φτιάξει, π.χ. πικάντικο.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!