ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 350 γρ. κριθαράκι χοντρό
- 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το κριθαράκι
- 2 κρεμμύδια, τριμμένα
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2 φλιτζάνια ντοματάκια κονκασέ
- Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 4 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
- 1 φλιτζάνι μυζήθρα, τριμμένη
- λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε το κριθαράκι 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που προτείνει η συσκευασία. Το στραγγίζετε σε σουρωτήρι, το ξεπλένετε με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και ραντίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει.
Σε βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τον κιμά και τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 10-15 λεπτά, μέχρι να χάσει τα υγρά του, να στεγνώσει και να καβουρδιστεί. Προσθέτετε την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και τα ντοματάκια.
Αφήνετε να βράσει ο κιμάς για 2-3 λεπτά και προσθέτετε τον μαϊντανό. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, τη μυζήθρα, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αδειάζετε το κριθαράκι σε πυρέξ και ρίχνετε από πάνω το μίγμα του κιμά. Το στρώνετε καλά με ένα κουτάλι ή σπάτουλα, περιχύνετε με το μίγμα των αβγών και ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά, να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνετε για 5 λεπτά να χλιάνει και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Studiom.gr – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!