ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι:
250 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
250 γρ. λιωμένο βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
200 ml καφέ (φίλτρου ή εσπρέσο)
100 γρ. κακάο
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για την κρέμα:
500 ml κρέμα ζαχαροπλαστικής 35% λιπαρά
100 γρ. ανάμεικτα φρούτα γλασέ ή στραγγισμένα φρούτα από γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας
Για το γλάσο σοκολάτας:
125 γρ. κουβερτούρα
125 γρ. ζάχαρη
125 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι: Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και τον καφέ. Ενώστε τα δύο μείγματα και αδειάστε τα σε 3 φόρμες ή τσέρκια με διάμετρο 20 εκατοστά. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 30 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα χρησιμοποιήσετε για να συνθέσετε την τούρτα.
Για το γλάσο σοκολάτας: Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, βάλτε τη στην κατσαρόλα και προσθέστε τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς για να το απλώσετε στην τούρτα.
Για την κρέμα: Ψιλοκόψτε τα φρούτα γλασέ ή τα στραγγισμένα από γλυκό του κουταλιού. Σας προτείνω κεράσι, περγαμόντο ή γλυκό σύκο. Χτυπήστε την κρέμα σε σφιχτή σαντιγί και ανακατέψτε με τα φρούτα.
Απλώστε τη μισή ποσότητα σε έναν δίσκο παντεσπάνι, σκεπάστε με το δεύτερο παντεσπάνι, απλώστε την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας και σκεπάστε με το τρίτο παντεσπάνι. Καλύψτε με το γλάσο σοκολάτας και γαρνίρετε με φρούτα του δάσους ή με φρούτα γλασέ.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!