ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου σε μπουκιές
-500 γρ. φασολάκια πλατιά κατεψυγμένα
-500 γρ. πατάτες μικρές, στρογγυλές
-3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-500 γρ. ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
-2 φύλλα δάφνης
-4 κόκκους μπαχάρι
-4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένος
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπουκίτσες του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και σοτάρετε για λίγο ακόμη.
Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με τη μισή ποσότητα τριμμένης ντομάτας. Προσθέτετε τα φύλλα της δάφνης, τους κόκκους μπαχάρι και όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί καλά το κρέας. Μετά την πρώτη δυνατή βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
Στη συνέχεια αφαιρείτε από την κατσαρόλα τα δαφνόφυλλα και το μπαχάρι και προσθέτετε τα φασολάκια, τις πατάτες, την υπόλοιπη ντομάτα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Εφόσον πάρει μια δυνατή βράση το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαγειρευτούν καλά τα φασολάκια και μελώσει η σάλτσα. Αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 30 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!