ΥΛΙΚΑ
Για τα πακετάκια με φέτα
2 φύλλα κρούστας
250 γρ. φέτα
λίγο αλεύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
4 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. σούπας νερό
μαυροσούσαμο για το σερβίρισμα
Για τα μπαλάκια φέτας
300 γρ. φέτα
100 γρ. κατίκι Δομοκού
100 γρ. ανθότυρο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
γλυκιά πάπρικα
ξερό δυόσμο
κουρκουμά
Για τη σάλτσα φέτας για τηγανητές πατάτες
200 γρ. φέτα
100 γρ. ανθότυρο
2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
μισό κουτ. σούπας κουρκουμά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κιλό πατάτες
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα πακετάκια: Πρώτα ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε ένα μπρικάκι ζεσταίνετε το μέλι με το ξίδι και τη 1 κουτ. σούπας νερό. Ανακατεύετε να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα και το αφήνετε να κρυώσει.
Κόβετε στη μέση τα φύλλα κρούστας και τη φέτα σε 4 ίσες φέτες. Στη μέση κάθε κομμένου φύλλου βάζετε από ένα κομμάτι φέτα και τυλίγετε σε πακέτα. Τα βουτάτε πρώτα σε 1 μπολ με κρύο νερό και αμέσως μετά σε πιάτο με λίγο αλεύρι. Σε βαθύ τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Αλευρώνετε τα πακέτα και τα τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, χρυσό χρώμα. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρετε σε πιατέλα περιχύνοντας με τη χλιαρή sauce μελιού και πασπαλίζετε με λίγο μαυροσούσαμο.
Για τα μπαλάκια φέτας: Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τη φέτα, το κατίκι και το ανθότυρο. Τα λιώνετε όλα μαζί με ένα πιρούνι και τα ζυμώνετε με το χέρι σας μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Πλάθετε μπαλάκια σαν μικρά καρύδια. Χωρίζετε τα μπαλάκια σε 4 ομάδες από 5 περίπου η καθεμία. Κυλάτε την κάθε ομάδα πάνω σε διαφορετικό μπαχαρικό, δηλαδή, 5 μπαλάκια σε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 5 σε γλυκιά πάπρικα, 5 σε ξερό δυόσμο και 5 σε κουρκουμά. Τα σερβίρετε ανακατεμένα σε πιατέλα.
Για τη σάλτσα φέτας: Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε ροδέλες και τις τηγανίζετε σε βαθύ σκεύος ή φριτέζα με ανάλογο ελαιόλαδο που έχετε βάλει προηγουμένως να κάψει.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: θρυμματίζετε τη φέτα, το ανθότυρο και τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με την κρέμα γάλακτος. Τα πολτοποιείτε και προσθέτετε σταδιακά νεράκι κουταλιά κουταλιά μέχρι να αποκτήσει υφή μελιού. Τέλος, προσθέτετε τον κουρκουμά τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βγάζετε τις πατάτες να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και τις περιχύνετε με τη σάλτσα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!