ΥΛΙΚΑ
- 60 γρ. λιαστές ντομάτες Σαντορίνης
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 120 γρ. ανθότυρο
- μισό μάτσο φύλλα βασιλικού
- μισή σκελίδα σκόρδο
- 25 γρ. λευκό βαλσάμικο
- 30 γρ. κουκουνάρι
- μισή κ.σ. πελτές ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στο μούλτι πρώτα τα φύλλα βασιλικού και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
Χτυπάμε δυνατά μέχρι να δέσει και να γίνει ένας σφιχτός πολτός.
Tips: Το πέστο λιαστής ντομάτας ταιριάζει με πένες, ριγκατόνι και, γενικά, με τα ζυμαρικά που έχουν τρύπα. Ετοιμάστε ένα λαχταριστό, ανοιχτό σάντουιτς, καψαλίζοντας ελαφρά μια φέτα ψωμιού που επάνω της θα απλώσετε το πέστο και θα προσθέσετε αέρινα ψητά κολοκυθάκια και λεπτοκομμένο φινόκιο.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube