ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλα κολοκύθια, σε στρογγυλές φέτες πάχους 0,5 εκ.
2 μελιτζάνες μέτριες, σε στρογγυλές φέτες πάχους 0,5 εκ.
ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το κουρκούτι
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml ανθρακούχο νερό, παγωμένο
100 ml γάλα παγωμένο
1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το ντιπ φέτας
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
150 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. γιαούρτι πρόβειο, παραδοσιακό
8-10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κουρκούτι: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το γάλα, το αβγό, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι. Δουλεύετε με το σύρμα και προσθέτετε σταδιακά το ανθρακούχο νερό ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις για να μη χαθεί το ανθρακικό. Βάζετε το μπολ στο ψυγείο για 20’.
Τηγάνισμα: Αλατοπιπερώνετε τα λαχανικά. Βάζετε αρκετό ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βουτάτε λίγες-λίγες τις φέτες κολοκυθιών στο κουρκούτι (κρατώντας τις φέτες για λίγα δευτερόλεπτα στον αέρα να στραγγίξουν λίγο) και τις ρίχνετε στο τηγάνι. Δεν γεμίζετε το τηγάνι για να έχουν χώρο να τηγανιστούν σωστά, αλλά και να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.
Τηγανίζετε για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και τις μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί. Αφού τελειώσετε με τα κολοκυθάκια, συνεχίζετε με τις μελιτζάνες. Σερβίρετε τα λαχανικά αμέσως με το ντιπ φέτας.
Ντιπ φέτας: Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τη φέτα με το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και το γάλα. Προσθέτετε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα. Αδειάζετε ο ντιπ σε μπολ, προσθέτετε τον δυόσμο και ανακατεύετε.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!