ΥΛΙΚΑ
300 γρ. τυρί μασκαρπόνε
50 γρ. ζάχαρη
3 κρόκους αβγού
2 ασπράδια αβγού
1 καφέ εσπρέσο lungo
3 κουτ. σούπας ρούμι
6 μικρά μπισκοτάκια amaretto
60 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη
3-4 κουτ. σούπας κακάο σε πούδρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους των αβγών μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μίγμα. Σε μπολ βάζετε το μασκαρπόνε, ρίχνετε μέσα το μίγμα των κρόκων και ανακατεύετε.
Xτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνετε στο μίγμα του μασκαρπόνε και προσθέτετε το ρούμι.
Ραντίζετε μπισκοτάκια με τον καφέ εσπρέσο. Βάζετε από ένα μπισκοτάκι στο βάθος κάθε ποτηριού. Μοιράζετε την κρέμα μασκαρπόνε στα ποτήρια. Ρίχνετε από πάνω τα κομματάκια της κουβερτούρας και πασπαλίζετε με το κακάο.
Διατηρείστε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!