ΥΛΙΚΑ
4 αβγά
1 νεροπότηρο γάλα πλήρες
500 γρ. πατάτες καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
500 γρ. κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες ή ροδέλες
4 κουτ. σούπας βούτυρο
200 γρ. ανθότυρο τριμμένο με τα δάχτυλα
150 γρ. παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί τριμμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα μέτριο ταψάκι. Ετοιμάζετε τα λαχανικά και κάνετε μια πρώτη στρώση με πατάτες. Αλατοπιπερώνετε, κάνετε δεύτερη στρώση με κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το μισό ανθότυρο, τη μισή παρμεζάνα και το μισό δυόσμο.
Συνεχίζετε με τρίτη στρώση από πατάτες, τέταρτη στρώση από κολοκυθάκια αλατοπιπερώνοντας κάθε φορά και μετά πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ανθότυρο, την παρμεζάνα και το δυόσμο.
Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού σας. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε λίγο ακόμη να πάρει χρώμα η ομελέτα από πάνω και την ξεφουρνίζετε. Σερβίρετε την ομελέτα ζεστή ή χλιαρή κόβοντας σε κομμάτια.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!