ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα)
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 80 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 2 λάιμ, το ξύσμα
- 100 γρ. ινδοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να κάψει, χωρίς να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ψιλοκόβουμε τη λευκή κουβερτούρα και την προσθέτουμε μέσα στο μπολ με το ζεστό ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ και το μισό ινδοκάρυδο.
Ανακατεύουμε καλά και μόλις κρυώσει ελαφρώς το μείγμα, το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ να παγώσει.
Την επομένη, κόβουμε μια ποσότητα από το μείγμα με ένα μκρό scoop παγωτού ή μικρό κουταλάκι, το πλάθουμε σε μπαλίτσες φορώντας γάντια και τα πανάρουμε με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο.
Σερβίρουμε αμέσως ή τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Συνταγή: Νίκος Θωμάς
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!