Υλικά
1 λίτρο γάλα
1 φλυτζάνι συμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά γάλακτος)
400 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, το ξύσμα, το βούτυρο και 3 κ.σ. από την ζάχαρη.
Μόλις το μίγμα αρχίζει να πήζει, το αποσύρουμε από την φωτιά.
Χτυπάμε τα 4 αυγά, τις βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή τον αυγογδάρτη.
Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο μέχρι να χρυσήσει από πάνω.
Κατόπιν σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη στους 200 βαθμούς.
Τρώγεται κρύα ή ζεστή.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το πλήρες γάλα με ελαφρύ και την ζάχαρη με υποκατάστατο. Δεν θα έχει ακριβώς την ίδια γεύση βέβαια, αλλά τουλάχιστον θα περιέχει λιγότερες θερμίδες. Μια φορά που την έφτιαξα έτσι ομολογώ πως δεν ενθουσιάστηκα. Αν θέλετε βέβαια μπορείτε να την δοκιμάσετε και να μου πείτε την γνώμη σας. Καλή σας όρεξη λοιπόν!
sintagespareas.gr