ΥΛΙΚΑ
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
80 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ντοματοπολτό
1 κιλό ντομάτες, ώριμες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες ή κονκασέ
1 μικρή πρέζα ζάχαρη
2-3 κουτ. σούπας ρύζι
1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κλαδάκι βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αχνίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ζάχαρη, προσθέτουμε μισό λίτρο νερό και βράζουμε για 15΄-20΄. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 10΄.
Αφήνουμε τη σούπα να σταθεί για 10΄ ακόμη και σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα γαρνίροντας με τις ψιλοκομμένες πιπεριές και 2-3 φυλλαράκια βασιλικού.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!