ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό σαρδέλες
- 120 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 2 λεμόνια, τον χυμό τους
- 1 πρέζα ανθό αλατιού
- 1 πρέζα πιπέρι μαύρο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι ρίγανη ξερή
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες , τις πλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε για 10΄ σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.
Κατόπιν τις τοποθετούμε σε ταψί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.
Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα και τις ψήνουμε για περίπου 10΄.
Τις βγάζουμε, τις τοποθετούμε όμορφα σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Styling: Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube