ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. ζυμαρικά βίδες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
- 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- λίγες σταγόνες Tabasco
- 1/2 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 στήθος κοτόπουλου ψητό, σε κομματάκια
- 1 χούφτα ρόκα
- 1 χούφτα φύλλα βασιλικό
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, χωρίς αλάτι, που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε τις βίδες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το ξίδι, το κύμινο, το Tabasco και αλάτι. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Μόλις κρυώσουν ελαφρώς ρίχνουμε στο μπολ και το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Ανακατεύουμε ξανά και δοκιμάζουμε για αλάτι ή Tabasco αν θέλουμε τη σαλάτα πιο καυτερή. Τη βάζουμε στο ψυγείο. Λίγο πριν από το σερβίρισμα προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας και του βασιλικού, ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε πιάτα.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!