ΥΛΙΚΑ
Για το μπισκότο
-200 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο
-100 γρ. βούτυρο
-5 κρόκοι αυγών
-200 γρ. ασπράδι παστεριωμένο σε φιάλη
-100 γρ. ζάχαρη
-35 γρ. αλεύρι
Για τη μους λεμόνι
-300 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
-3 κρόκοι αυγού
-180 γρ. ζάχαρη
-2 λεμόνια
-ξύσμα από 1 λεμόνι
-2 φύλλα ζελατίνας (10 γρ.)
-100 γρ. ασπράδι παστεριωμένο σε φιάλη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μπισκότο: Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα σε μαρέγκα, κατεβάζουμε τη σοκολάτα από τη φωτιά, αφήνουμε για λίγο να πέσει η θερμοκρασία, προσθέτουμε τους κρόκους, το αλεύρι και στο τέλος ενσωματώνουμε τη μαρέγκα.
Σε αντικολλητικό χαρτί ή επιφάνεια σιλικόνης απλώνουμε κουταλιές από το μείγμα για να δημιουργήσουμε βάσεις διαμέτρου περίπου 3-4 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10-12′. Προσοχή να μην τα ξεροψήσουμε.
Για τη μους λεμόνι: Χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τον χυμό από το λεμόνι, το ξύσμα, τη ζελατίνα που έχουμε λιώσει σε ζεστό νερό αφού προηγουμένως την έχουμε μαλακώσει σε κρύο.
Ανακατεύουμε προσθέτοντας την παχύρρευστη κρέμα και στο τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια που έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Συναρμολόγηση: Σε ατομικά ποτήρια τοποθετούμε στη βάση ένα μπισκότο, γεμίζουμε με τη μους έως τα ¾ του ποτηριού και αφήνουμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη. Όταν σταθεροποιηθούν γαρνίρουμε με ιταλική μαρέγκα και καίμε με το φλόγιστρο.
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!