Με ένα ακόμη δυσάρεστο ενδεχόμενο βρίσκεται αντιμέτωπη η Καλαμπάκα και ολόκληρος ο Δήμος Μετεώρων, καθώς πληροφορίες αναςφέρουν ότι επίκειται κλείσιμο του τοπικού υποκαταστήματος της τράπεζας Alpha Bank.
Τα λουκέτα σε υπηρεσίες και τράπεζες, μετά από αποφάσεις των κυβερνήσεων και των διοικήσεων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αντίστοιχα, αναμφισβήτητα έχουν πλήξει σημαντικά την τοπική οικονομία τα τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα έχουν υποβάλλει τους συνδημότες μας σε μία ταλαιπωρία που κοστίζει σε χρόνο και χρήμα, καθώς για την εξυπηρέτησή τους πρέπει να μεταβαίνουν στην πόλη των Τρικάλων.
Όταν όμως ένας συνδημότης μας αναγκάζεται να μεταβεί στα Τρίκαλα, για να διεκπεραιώσει μία υπόθεσή του σε κάποια υπηρεσία ή τράπεζα, για την οικονομία του χρόνου, θα κάνει και τις αγορές του από την εκεί αγορά, κάτι που όπως πολύ καλά γνωρίζουμε συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με τη συγκέντρωση των υπηρεσιών στην πρωτεύουσα του νομού μας, που έχει προκαλέσει σημαντική πτώση στην τοπική αγορά μας.
Η είδηση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Alpha Bank, που λειτουργεί στην πόλη μας εδώ και 23 χρόνια περίπου, έγινε γνωστή στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, και ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις και παράπονα.
Ο Δήμαρχος Μετεώρων Θεόδωρος Αλέκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Ιωάννης Μπουτίνας απέστειλαν επιστολές διαμαρτυρίας στη Διοίκηση της τράπεζας, ζητώντας να μην προχωρήσει στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Καλαμπάκας.
Ο κ. Αλέκος τονίζει στην επιστολή του ότι το κλείσιμο της τράπεζας αποτελεί µια πολύ δυσάρεστη κι αρνητική εξέλιξη για τον τόπο µας και για την ευρύτερη περιοχή, καθώς θα δηµιουργήσει µεγάλες δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήµου µας, των επαγγελµατιών, επισκεπτών, τουριστών όπως και κάθε συναλλασσόµενου, ενώ ο κ. Μπουτίνας υπογραμμίζει ότι στην ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων λειτουργούν ξενοδοχειακές µονάδες άνω των 4.500 κλινών, καθώς και ότι στον τόπο μας πραγµατοποιούνται επενδύσεις δεκάδων εκατοµµυρίων µέσω του Αναπτυξιακού νόµου και προγραµµάτων ΕΣΠΑ και LEADER, οπότε οι διαδικασίες απαιτούν τη φυσική παρουσία του επιχειρηµατία στην τράπεζα και όχι απλές συναλλαγές µέσω internet ή ΑΤΜ.
Σημειώνουμε ότι αποτελεί επιλογή των τραπεζών το κλείσιμο των υποκαταστημάτων της επαρχίας τα τελευταία χρόνια, και αυτό το είδαμε σχετικά πρόσφατα και με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Eurobank, η οποία διατήρησε το ΑΤΜ της στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, ενώ λειτουργεί για κάποιες ημέρες της εβδομάδας κι ένα ταμείο εντός του Ταχυδρομείου για την εξυπηρέτηση του κοινού.
Ίσως η λειτουργία ταμείου-γραφείου εξυπηρέτησης πελατών σε κάποιον χώρο για κάποιες ημέρες της εβδομάδας να αποτελούσε μία εναλλακτική λύση και για την Alpha Bank, εφόσον η απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Καλαμπάκας είναι ειλημμένη, όμως σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι εφικτό να εξυπηρετηθούν οι πελάτες της τράπεζας μόνο από ένα ΑΤΜ. Άλλωστε, όπως πληροφορούμαστε, κάτι ανάλογο έγινε και στο Τσοτύλι Κοζάνης, ένα χωριό με 1.500 κατοίκους, όπου λειτουργεί για δύο ημέρες την εβδομάδα ένα γραφείο μετά το κλείσιμο του τοπικού υποκαταστήματος.
Βέβαια, οι τράπεζες είναι επιχειρήσεις που σκοπεύουν στο κέρδος τους, και σίγουρα θα υπολογίζουν και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρει στο πελατολόγιό τους κάθε κίνησή τους, όπως το κλείσιμο ενός υποκαταστήματος, ενώ σαφώς και υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ τους για την προσέλκυση νέων πελατών που αναζητούν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και το μεγαλύτερο όφελος για τις καταθέσεις και τις επενδύσεις τους.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!