ΥΛΙΚΑ
-150 γρ. ασπράδι παστεριωμένο σε φιάλη
-300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
-300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-50 γρ. ζάχαρη άχνη
-250 γρ. φρούτα του δάσους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με το ασπράδι και το χτυπάμε σε μπεν μαρί μέχρι να ζεσταθεί, στους 60° C, δηλαδή το μείγμα να είναι καυτό. Μεταφέρουμε στο μίξερ και χτυπάμε έως ότου η μαρέγκα δέσει και γίνει αρκετά σφιχτή.
Κατεβάζουμε από το μίξερ. Απλώνουμε τη μαρέγκα σε όλη την επιφάνεια μιας λαδόκολλας που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε ένα ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-20′ έως ότου η μαρέγκα πάρει ένα ανοιχτό χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Με πολλή προσοχή γυρίζουμε ανάποδα τη μαρέγκα με τη λαδόκολλα πάνω σε μία άλλη λαδόκολλα και ξεκολλάμε την πρώτη. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε τμηματικά και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε έως ότου σφίξει.
Απλώνουμε πάνω στη μαρέγκα την κρέμα και σκορπίζουμε τα φρούτα. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε τη μαρέγκα σε ρολό. Τη διατηρούμε στο ψυγείο έως και δύο ημέρες. Σερβίρουμε με σος από φρούτα.
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!