ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φασολάκια
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
50 ml ε.π. ελαιόλαδο
Για τον μαρινάτο γαύρο
300 γρ. γαύρο
300 γρ. αλάτι χοντρό
300 ml λευκό ξίδι
1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους, σπασμένους
ε.π. ελαιόλαδο
Για το dressing μάραθου
20 γρ. μουστάρδα
20 ml χυμό λεμονιού
10 ml μηλόξιδο
30 γρ. μάραθο
120 ml ε.π. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τον γαύρο από το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά και τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψί με τη σάρκα τους προς τα πάνω. Τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι ώσπου να σκεπαστούν και τα αφήνουμε για 20′. Τινάζουμε το αλάτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολάκι με το ξίδι για άλλα 20′.
Αφαιρούμε από το ξίδι, βάζουμε σε μπολ με τους μαραθόσπορους και τους ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Παράλληλα, σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βράζουμε τα φασολάκια για 5′. Σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό.
Dressing: Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθούν. Λαδώνουμε ελαφρώς τα φασολάκια και ψήνουμε στη σχάρα για 5-6′. Βγάζουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και μαρινάρουμε με το dressing. Σερβίρουμε σε ανοιχτό πιάτο τα φασολάκια με το dressing και τον μαρινάτο γαύρο.
Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio LM
ΠΗΓΗ: cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!