Φέρνω στη δημοσιότητα πρώτη φορά μερικά από τα ακίνητα που είχε στην ιδιοκτησία του ο Δήμος Καλαμπάκας το μακρινό έτος 1962.
Του ΓΙΑΝΝΗ ΨΑΡΡΗ
Πιο συγκεκριμένα δημοσιεύω απόσπασμα από τα πρακτικά της υπ’ αριθμ. 7/1962 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας αριθ. αποφ. 47/1962, «περί κατονομάσεως της ακινήτου περιουσίας του Δήμου Καλαμπάκας» (Περίληψις). Ήταν το 9ο θέμα της ημερησίας διατάξεως το οποίο συζητήθηκε και πάρθηκε απόφαση στις 28-3-1962. Στα ακίνητα εκτός από τα μέτρα και τα όρια υπάρχει και η (περίπου) αξία τους.
Εντύπωση μου προκάλεσε η αναγραφή των λιβαδιών: α) Της Τζέρτσης εμβαδού 4.000 στρεμμάτων (πριν από 25 περίπου χρόνια δημοσίευσα το συμβόλαιο αγοράς της με αρ. 6105 από την τότε κοινότητα Καλαμπάκας το 1936) και β) του «Μεράι» (Ημεράδι) εμβαδού 2.000 στρεμμάτων (από το «Ζευγαρολίβαδο» και άλλες περιοχές του «Μεράι» έχει μείνει κάτι ή έχουν καταπατηθεί όλα;). Τι λέει ο νυν Δήμαρχος Ελευθέριος Αβραμόπουλος και οι προηγούμενοι Δήμαρχοι; Θυμίζω σε κάποιους ότι ο πατέρας μου Στέργιος Ψαρρής πέθανε το 1974 στο «Μεράι» και ο παππούς μου Απόστολος Ψαρρής είχε μαντρί στις «Πλάκες» του «Μεράι» γιατί το «Ζευγαρολίβαδο» ήταν περιοχή που βοσκούσαν μόνο τα «Ζευγάρια». Έχει κανείς απάντηση;
Αυτά έχουν δηλωθεί ως περιουσία του Δήμου στο Κτηματολόγιο ή ρωτάω και ζητάω πολλά; (Για πολλοστή φορά).
Και κάτι ακόμη: Το 1962 σε χώρο κοντά και πίσω από το Δημαρχείο υπήρχαν Δημοτικά Αποχωρητήρια. Σήμερα, το 2024, δεν υπάρχουν! Πώς είπατε; Τί είπατε;
Αλλά διαβάστε, ιδίοις όμμασι, την παμψηφεί απόφαση του εννεαμελούς Δημοτικού Συμβουλίου και τα ονοματεπώνυμα των συμβούλων –δυστυχώς δε ζει κανείς- και βγάλτε συμπεράσματα. Δήμαρχος ήταν ο Χρήστος Σουλεϊμάνης.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!