ΥΛΙΚΑ
300 γρ. βρασμένο ρύζι, κρύο
250 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (ψητό ή βραστό)
1 κουτ. σούπας μαύρη σταφίδα
1 κουτ. σούπας αμύγδαλο φιλέ ή κάσιους ψιλοκομμένα
Για το dressing
1 κουτ. γλυκού κάρυ ή 1/4 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. σούπας πετιμέζι
1 σκελίδα σκόρδου
2 κουτ. σούπας μαϊντανό
2 κουτ. σούπας κόλιανδρο
4-5 φύλλα βασιλικού
5 φύλλα δυόσμου
40 ml ε.π. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λάιμ ή από ½ λεμόνι
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Tips
Αν δεν έχουμε πετιμέζι, χρησιμοποιούμε μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι που θα ζεστάνουμε πρώτα ελαφρά για να αραιώσει.
Αν σας περίσσεψε κοτόπουλο ή ρύζι, ετοιμάστε την επομένη αυτή τη δροσερή, γλυκόξινη και γεμάτη μυρωδικά ρυζοσαλάτα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Dressing: Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2: Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές. Σε μια σαλατιέρα αναμειγνύουμε το ρύζι, το κοτόπουλο, τις σταφίδες και το αμύγδαλο φιλέ, περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3: Σερβίρουμε τη σαλάτα δροσερή.
ΠΗΓΗ:cantina.protothema.gr
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!