Στον φιλόξενο χώρο του Ξενοδοχείου Divani πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη το απόγευμα τα δύο ενδιαφέροντα θεματικά εργαστήρια που απευθύνονταν σε ιδιοκτήτες και στελέχη οινοποιείων, επιχειρήσεων τουρισμού, εστίασης και τοπικούς φορείς.
Στο 1ο : «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές II: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός»
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία μέσα από παρουσιάσεις, branding συμβουλές και γευσιγνωσία να μάθουν με ποιον τρόπο να προωθούν ποιοτικά προϊόντα και αυθεντικές συνταγές, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ταυτότητα της επιχείρησής τους.
Συμμετείχαν οι διακεκριμένοι chef
- Σπύρος Λιάκος, Chef/Owner: Basegrill Athens, Travolta Athens, Ateno Cook & Deli, Hoocut, Metameat
- Βαγγέλης Λιάκος, Chef/Owner: Basegrill Athens, Travolta Athens, Ateno Cook & Deli, Hoocut, Metameat και
- Νίκος Καραθάνος, Chef/Owner Ateno Cook & Deli.
Οι chef εντυπωσίασαν το κοινό, δείχνοντας τους τρόπους που μπορούν να αξιοποιήσουν τις τοπικές συνταγές και τα τοπικά προϊόντα και τόνισαν πόσο σημαντικό είναι για την εξέλιξή τους οι παραλλαγές.
Ο κ. Δημοσθένης Μπρούσαλης, Ειδικός Επικοινωνίας & Branding Προορισμών μέσα από απλές συμβουλές τόνισε πώς μπορούν να αναδειχτούν οι τοπικές συνταγές και πόσο αυτό συμβάλλει στην προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού και πολιτισμού.
2ο: «Οινοτουριστικές εμπειρίες – Ευκαιρίες Ανάπτυξης & Τοπική Ταυτότητα»
Το εργαστήριο επικεντρώθηκε στην εμπειρία του κρασιού, από την επίσκεψη σε ένα οινοποιείο έως τη στρατηγική προώθησής του στην αγορά και τη σωστή παρουσίασή του στο τραπέζι. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς να αναγνωρίζουν τους ιδανικούς συνδυασμούς κρασιού και φαγητού, καθώς και τις βασικές αρχές οινογνωσίας μέσα από γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων.
Η κ. Χρυσούλα Κυριακοπούλου, Δημοσιογράφος οίνου και γεύσης, Γευσιγνώστρια με πολύ γλαφυρό τρόπο παρουσίασε όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα επισκέψιμα οινοποιεία καθώς και για τα μοναδικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών, τον σωστό τρόπο σερβιρίσματος και τους ιδανικούς συνδυασμούς με την τοπική γαστρονομία.
Στο τέλος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες δοκίμασαν 12 τοπικές ετικέτες συνοδευόμενες από πιάτα με τοπικά προϊόντα.
