Την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2025 το σχολείο μας τίμησε την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης με την εκπαιδευτικό Μουσικής κα. Ρένα Λιάππη ετοίμασαν και παρουσίασαν στη σχολική κοινότητα του 5ου Δ.Σ. Καλαμπάκας το τραγούδι «Υπερασπίσου το παιδί», σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και Μουσική Μίκη Θεοδωράκη.
Στη συνέχεια η κα. Λιάππη παρουσίασε βίντεο σχετικό με «Το παγκάκι της φιλίας». Ακολούθησε συζήτηση για τα συναισθήματα του παιδιού – πρωταγωνιστή της ταινίας, το οποίο βιώνει την απομόνωση από τον σχολικό περίγυρο και πως «το παγκάκι της φιλίας» βοηθά να ξεπεραστεί αυτό και να ενταχθεί και ο καινούργιος μαθητής στο σύνολο.
Η κοινότητα του σχολείου μας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σχετικά με φαινόμενα σχολικής βίας και εκφοβισμού. Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές/τριες βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία προσπαθώντας να προλαβαίνουμε τέτοια περιστατικά πριν συμβούν και όταν εκδηλώνονται να αντιμετωπίζονται άμεσα. Η μείωση της συχνότητάς τους, και ο μετριασμός των επιβλαβών συνεπειών τους μας αφορά όλους.
