ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κοτόπουλο (φτερούγες, λαιμός)
1 πακέτο κριθαράκι
1 κον κασέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες περασμένες από την πρέσα του σκόρδου
80 ml ελαιόλαδο
100 ml λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
λίγο μπαχάρι σε σκόνη
1,5 λίτρο νερό
EKTEΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τα μέρη του κοτόπουλου και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που
έχουμε προηγουμένως ζεστάνει καλά το λάδι μας.Ροδίζουμε το κρέας
όσο γίνεται καλύτερα από όλες τις μεριές.
Το βγάζουμε σε πιατέλα.
Ρίχνουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα σοτάρουμε και αυτά για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε την ντομάτα,τα μπαχαρικά και το νερό.
Αφήνουμε να πάρουν μία καλή βράση.
Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς.
Εάν η κατσαρόλα μας δεν μπαίνει στο φούρνο,αδειάζουμε την
καυτή σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι.
Αλλιώς συνεχίζουμε τη διαδικασία στην κατσαρόλα μας.
Προσθέτουμε το κριθαράκι,ανακατεύοντας να απλωθεί καλά.
Ξαναβάζουμε στο φαγητό το κοτόπουλο.Σκεπάζουμε
το σκεύος μας με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
Ελέγχουμε ενδιάμεσα εάν χρειάζεται επιπλέον νερό και προσθέτουμε ζεστό.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για λίγο και σερβίρουμε.
magyreuontas.blogspot.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!