Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΕΡΕΚΟΥ
Ακούσαμε τον κ. Πρωθυπουργό να λέγει μεταξύ άλλων στη Βουλή, κατά τη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, ότι για τα σημερινά δεινά του ελληνικού λαού ευθύνονται οι προηγούμενες Κυβερνήσεις και ειδικότερα εκείνες των κ.κ. Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά/Ευάγγελου Βενιζέλου.
Επανέλαβε δε με βεβαιότητα ότι: «εκλογές θα γίνουν το 2019»…
Αυτά βέβαια τα λέει στη Βουλή, για εσωτερική κατανάλωση. Στην Ευρώπη, στους δανειστές μας, δηλώνει ότι αν τον πιέζουν για νέα μέτρα θα παραιτηθεί. Διαλέγετε και παίρνετε…
Χωρίς να δίνουμε συγχωροχάρτι στις προηγούμενες από τον ΣΥΡΙΖΑ Κυβερνήσεις, διότι πράγματι και επί των ημερών τους υπογράφτηκαν μνημόνια, υπήρχαν προβλήματα στην κίνηση της αγοράς, είχαμε κλείσιμο επιχειρήσεων, αύξηση της ανεργίας και η ανέχεια είχε πλήξει τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους, ρωτάμε:
Ο κ. Τσίπρας, αυτός που πριν τις εκλογές του Ιανουάριου του 2015 υποσχέθηκε ότι ερχόμενος στην εξουσία θα διώξει τις τρόικες, θα σκίσει τα Μνημόνια, θα δώσει βασικό μισθό 751 ευρώ στους εργαζόμενους, θα επαναφέρει την 13η σύνταξη στους συνταξιούχους και θα καθιερώσει αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, καλό θα ήταν, πριν πει όσα είπε το βράδυ της 11ης Δεκεμβρίου στη Βουλή, να έκανε μια σύγκριση της σημερινής κατάστασης που επικρατεί, στους ίδιους χώρους της κοινωνίας μας, δύο χρόνια μετά τη δική του διακυβέρνηση της χώρας.
Να ρωτήσει έναν συνταξιούχο για παράδειγμα, πόσα έπαιρνε κάθε μήνα επί των «κακών» Κυβερνήσεων Παπανδρέου Σαμαρά/Βενιζέλου και πόσα παίρνει τώρα. Να τον ρωτήσει πόσα πλήρωνε για φόρους, ΕΝΦΙΑ, εισιτήρια Μ.Μ.Μ. και για όλα τα απαραίτητα προς το ζην με ΦΠΑ 13% τα οποία αγοράζει τώρα, επί ΣΥΡΙΖΑ, με 24%;
Να τον ρωτήσει από πότε άρχισε να κάθεται στην ουρά μπροστά στα ΑΤΜ των Τραπεζών για να πάρει, με περιορισμό 840 ευρώ κάθε 15 ημέρες τα χρήματά του, όταν τα χρειάζεται;
Να τον ρωτήσει από πότε, νοικοκύρης άνθρωπος, κατάντησε όπως επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να κάθεται στις ουρές με το κατσαρόλι στο χέρι, σαν «ζήτουλας», για να πάρει ένα πιάτο φαγητό από αυτό που μοιράζουν οι εκκλησίες και τα φιλανθρωπικά Σωματεία;
Εκεί να πάει ο κ. Τσίπρας για να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι την πικρή και μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες αλήθεια.
Εκεί να πάει για να καταλάβει και το γιατί, όπως του το φωνάζει και η εφημερίδα του η «ΑΥΓΗ», έχει κατρακυλήσει δημοσκοπικά στο εξευτελιστικό για Κυβέρνηση ποσοστό 15-18% και δεν δικαιούται επομένως να λέγει ότι κυβερνάει με την εντολή του λαού όταν το 82-85% αυτού του λαού τού έχει γυρίσει αγανακτισμένος την πλάτη.
Με ημίμετρα, όπως το «δώρο» χαρτζιλίκι των 300 ή κάτι περισσότερο κατά περίπτωση, ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους για τις γιορτές, που είναι σίγουρα μια απόφαση προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν σώζεται η κατάσταση. Και δεν σώζεται, διότι οι περισσότεροι από αυτούς που θα το πάρουν πρέπει μέχρι το τέλος του μηνός να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας και τυχόν δόση ρυθμίσεων κάποιου άλλου χρέους, και όλα αυτά από συντάξεις οι οποίες μετά την άγρια λεηλασία που έχουν δεχτεί από την Κυβέρνησή του, δεν θα τους έμεναν χρήματα όχι για γαλοπούλα αλλά ούτε για το πιο λιτό γεύμα.
Παρά ταύτα, χωρίς πρόθεση να μειώσουμε την ανθρωπιστική πλευρά της απόφασης η κίνηση αυτή, (που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα υπερχρεωμένα Ασφαλιστικά Ταμεία, τα οποία ήδη πληρώνουν τις συντάξεις με δανεικά) σε συνδυασμό και με κάποιες άλλες νεοφανείς για τον Πρωθυπουργό ενέργειες δείχνουν, κατά την εκτίμησή μας, την πρόθεσή του να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για πρόωρες εκλογές.
Συγκεκριμένα, εμφανίζεται καταρχήν ιδιαίτερα επιθετικός και έτοιμος να συγκρουστεί με τους «θεσμούς» της Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. για τις αφόρητες πράγματι πιέσεις που ασκούν για λήψη νέων μέτρων που πλήττουν τα χαμηλών εισοδημάτων στρώματα της κοινωνίας, ώστε να ηρωοποιηθεί, για να τα υπογράψει όμως τελικά στη συνέχεια, ώστε να πάρει και την περιπόθητη αξιολόγηση που ανοίγει την πόρτα για την εκταμίευση.
– Είναι ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης που πήγε στην Κούβα για την κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, όπου εκφώνησε και επικήδειο λόγο, ενέργεια που μόνο σε καλό δεν του βγήκε, μια και ο αποθανών θεωρήθηκε από όλους τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες περισσότερο στυγνός δικτάτορας, παρά επαναστάτης για το καλό του λαού του.
– Δηλώνει και διαβιεί ως άθεος (δικαίωμά του) και την ίδια ώρα πραγματοποιεί, για λόγους εντυπώσεων και «άνοιγμα» προς τους θρησκευόμενους Έλληνες Χριστιανούς, επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο του Ιησού, σαν μηχανικός…
– Στις τελευταίες εμφανίσεις και ομιλίες του, τόσο στη Βουλή όσο και προς τον λαό, μιλάει για έξοδο από την κρίση, άνοιγμα στις αγορές, ανάπτυξη και ανάκαμψη και άνοδο του ΑΕΠ, θέτοντας όμως χρονικά όρια των στόχων για το 2021, το 2025 και για ολική αποκατάσταση στην οικονομία της χώρας μας το 2060! Βρέξε Μάη μου δηλαδή…
Χωρίς διάθεση αντιπολιτευτικής τακτικής αλλά από την πραγματικότητα που ζει ο λαός μας και μόνο, είναι ολοφάνερο ότι η για πρώτη φορά αριστερή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς, απογοήτευσε τους όσους και όποιους αριστερούς την ψήφισαν και για το λόγο αυτό θυμωμένοι, τον εγκαταλείπουν.
Λαμβανομένης υπόψη και της εν τω μεταξύ επιδείνωσης των σχέσεων με την Τουρκία, λόγω των ιταμών προκλήσεών και διεκδικήσεών της τελευταίας επί της εθνικής μας κυριαρχίας, η κατάσταση της χώρας και στο χειρισμό των υψίστης σημασίας θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής είναι χειρότερη από εκείνη των «κακών», όπως τις χαρακτηρίζει ο κ. Τσίπρας, Κυβερνήσεων των Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά/Ελ. Βενιζέλου.
Ανύπαρκτες οι δημόσιες σχέσεις και οι απαραίτητες συμμαχίες με φίλες ισχυρές χώρες, που τόσο χρειάζονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις.
Αυτά, σε γενικές γραμμές δείχνουν η καθημερινότητα και οι αμείλικτοι αριθμοί. Το σωστό να λέγεται…
Όσο για το αν θα γίνουν εκλογές το 2019 ή πολύ πιο σύντομα, όπως διαφαίνεται, η κοινή γνώμη προβληματίζεται και ανησυχεί, διότι και οι επίδοξοι διάδοχοι του κ. Τσίπρα δεν πείθουν ότι μπορούν να βγάλουν τη χώρα από το τέλμα, για διαφορετικούς ο καθένας λόγους…
Η Νέα Δημοκρατία που έχει σαφές προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι οι εκλογές αυτές, αν γίνουν, θα γίνουν με τον παλιό εκλογικό νόμο που δίνει πριμοδότηση 50 εδρών στο πρώτο κόμμα είναι δυνατόν, με την συνεργασία και κάποιου άλλου «μικρού» κόμματος, να πάρει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και να σχηματίσει Κυβέρνηση. Και το ερώτημα είναι πώς, με τι οικονομικά μέσα και κυρίως σε βάθος πόσων χρόνων μπορεί να υλοποιήσει και αυτή, τις δικές της υποσχέσεις για ανάπτυξη, επενδύσεις, επιστροφή στην Ελλάδα του εργατικού και εμπορικού δυναμικού που έχει μεταναστέψει σε ξένες χώρες, κ.λπ. κ.λπ.
Όλα αυτά, για να γίνουν και να αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς, χρειάζονται τουλάχιστον μια πενταετία. Χρόνος μακρύς που δεν θα τον αντέξει η υπομονή του ήδη εξαντλημένου οικονομικά ελληνικού λαού και θα αρχίσουν οι αντιδράσεις, στις οποίες σίγουρα θα πρωτοστατεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που θα ζητάει και τα ρέστα.
Το αποτέλεσμα θα είναι να πληρώσει η ΝΔ τα σπασμένα και να έχει την τύχη του πάλαι ποτέ πανίσχυρου ΠΑΣΟΚ που, από πρωταγωνιστής της πολιτικής σκηνής έγινε σκιά του εαυτού του, αντιπροσωπεύοντας το 5 με 6% των ψηφοφόρων.
Το υποκατάστατο του ΠΑΣΟΚ, η «Δημοκρατική Συμπαράταξη», έχει προβληματίσει με την τακτική της κυρίας Φώφης Γεννηματά να αναζητά και να υπόσχεται συνεργασία με τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα και την ίδια ώρα να καταφέρεται με πρωτοφανή δριμύτητα κατά της ΝΔ, το μόνο υπολογίσιμο φιλοευρωπαϊκό κόμμα δηλαδή με το οποίο θα μπορούσε να συγκυβερνήσει, όπως άλλωστε ήδη έπραξε και στο παρελθόν.
Το ΚΚΕ, πιστό στην ιδεολογία του, περιορίζεται στη γνωστή τακτική της κριτικής των ίσων αποστάσεων, από τα κόμματα της εξουσίας.
Τα άλλα «μικρά» κόμματα που θα δώσουν αγώνα για είσοδο στη Βουλή, είναι αξιέπαινα για την συμμετοχή τους στις εκλογικές μάχες και συμβάλλουν με την παρουσία τους στη Βουλή τόσο με τον έλεγχο των πεπραγμένων, όσο και με τις προτάσεις τους για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος.
Αυτά για σήμερα, και είθε ο Θεός τα Ελλάδος να είναι βοηθός για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών μας!
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!