Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, όπως και όλα τα πρωταθλήματα και γενικά κάθε αθλητική εκδήλωση, διακόπηκε τρεις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωσή του, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό, και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε και πώς θα ολοκληρωθεί.
Αισιοδοξούμε ότι η δοκιμασία αυτή θα περάσει το συντομότερο δυνατό, χωρίς να αφήσει μεγάλες πληγές στην ανθρωπότητα.
Σε συνέχεια της ανάλυσης που κάναμε την περασμένη εβδομάδα και στην αναφορά στα πιθανά σενάρια για την τύχη της ομάδας των Μετεώρων στη Γ΄ Εθνική, φιλοξενούμε σήμερα τη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο προπονητής της καλαμπακιώτικης ομάδας Νίκος Μανούρας.
Βρίσκεται στην ομάδα των Μετεώρων από το καλοκαίρι, και μετά από την απομάκρυνση του Σπύρου Ευαγγέλου ανέλαβε προπονητής τον περασμένο Νοέμβριο. Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή UEFA Β΄ και βρίσκεται στη διαδικασία (παρακολουθεί τη Σχολή) για την απόκτηση διπλώματος UEFA Α΄. Είναι επίσης υπεύθυνος της Ακαδημίας Άγιαξ Αμπελακίων. Ανήκει στο ερευνητικό προσωπικό των ΤΕΦΑΑ Τρικάλων στο Τμήμα Προπονητικής και είναι παράλληλα υποψήφιος διδάκτωρ στον τομέα της προπονητικής.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Κύριε Μανούρα, θέλω αρχικά να μας πείτε πού αποδίδετε τον κακό πρώτο γύρο της ομάδας μας;
Το καλοκαίρι ξεκίνησε μία νέα προσπάθεια για την ομάδα με νέο ρόστερ, καθώς από την προηγούμενη ομάδα που πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία τη σεζόν 2018-19 έμειναν μόνο τέσσερις παίκτες. Ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες και σε μικρή ηλικία, κι έτσι η ομάδα χρειαζόταν τον απαραίτητο χρόνο, για να δεθεί και να φέρει αποτελέσματα. Σε κάποια παιγνίδια παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, απλά δεν ήρθε το γκολ που μας άξιζε με βάση την εμφάνιση.
Τον Ιανουάριο η ομάδα δεν ενισχύθηκε με πολλές μεταγραφές, αλλά στον δεύτερο γύρο δείχνει σαφώς καλύτερη, Πώς φτάσαμε στο αποτέλεσμα αυτό;
Δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις σε θέματα τακτικής και η δουλειά αυτή βγήκε στο γήπεδο. Με την προσθήκη του Ρόμπου, που είναι έμπειρος, προχώρησα σε εσωτερικές αλλαγές, με τον Λουκά που ανέβηκε στο κέντρο και τον Γεωργάκη που παίζει πιο μπροστά, ενώ και ο Σαμούτης μας έδωσε λύσεις τόσο με το γκολ που έχει πετύχει, όσο και τις εμφανίσεις του. Όπως προανέφερα, βγαίνει στο γήπεδο η δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις, όμως και πάλι σε κάποια παιγνίδια κάναμε ευκαιρίες αλλά δεν ήρθε το γκολ.
Την περασμένη εβδομάδα σε ανάλυση που κάναμε με αναφορές σε πιθανά σενάρια, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η 24η αγωνιστική, όποτε κι αν γίνει, θα είναι καθοριστική για την τύχη της ομάδας μας, η οποία δοκιμάζεται στα Σέλλανα, ενώ θα γίνει και το ενδιαφέρον για εμάς παιγνίδι μεταξύ Τσαριτσάνης και Αταλάντης. Συμφωνείτε;
Συμφωνώ, καθώς με διπλό στα Σέλλανα πιστεύω ότι θα μείνουμε 100%, αφού θα φτάσουμε τους 37 βαθμούς, εφόσον νικήσουμε τον Δία εντός έδρας και την Ποταμιά εκτός, ενώ και με το Χ μπορούμε να ελπίζουμε, καθώς η Αταλάντη έχει δύσκολο πρόγραμμα.
Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα, ενώ στο μεταξύ υπάρχει αναγκαστική διακοπή και των προπονήσεων, όπως είναι φυσικό. Τι εντολές έχετε δώσει στους παίκτες σας;
Έχω έρθει σε επαφή με τους παίκτες και τους έχω δώσει ατομικό πρόγραμμα με βάρος στη φυσική κατάσταση του καθενός. Είναι υπεύθυνα παιδιά και πιστεύω ότι το ακολουθούν. Όταν θα μπούμε και σε ρυθμό προπονήσεων, ελπίζω να μην έχουμε μείνει πίσω, και να ασχοληθούμε μόνο με θέματα τακτικής, για να εμφανιστούμε ξανά στα γήπεδα προετοιμασμένοι και να πετύχουμε την παραμονή της ομάδας στη Γ΄ Εθνική.
Έχετε κάποια ιδέα για το τι μπορεί να γίνει εφόσον η διακοπή συνεχιστεί για καιρό και δεν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα εγκαίρως;
Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, αφού όλα είναι πρωτόγνωρα. Σε συζητήσεις που έχω κάνει με ανθρώπους στη Σχολή UEFA και στην ΕΠΟ πιθανολογείται ότι, αν δεν είναι εφικτή η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, θα υποβιβαστούν οι ομάδες που δεν έχουν
μαθηματικά πιθανότητες για σωτηρία, και η νέα σεζόν θα πραγματοποιηθεί με περισσότερες ομάδες, όπως είναι και δίκαιο. Επαναλαμβάνω όμως ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει αυτή τη στιγμή.
Στις μέρες μας που όλα έχουν σταματήσει με τι ασχολείστε;
Μαθήματα φυσικά δεν γίνονται στα ΤΕΦΑΑ, οπότε γράφω τη διδακτορική διατριβή μου, μελετώ θέματα προπονητικής και αναπτύσσω διάφορα συστήματα. Εύχομαι να ξεπεραστεί ο κίνδυνος σύντομα και χωρίς άλλα θύματα.